Kolding Firma Sport blev stiftet den 19. marts 1952.

Det var 2 pionerer fra Kolding Hørfabrik og Brdr. Volkerts Fabrikker, der var ophavsmænd til Kolding Firma Sport. At det netop var disse to er nok ingen tilfældighed, for de havde gennem flere år dyrket firmaidræt under Dansk Textil Union.

I foreningens første år blev der kun dyrket fodbold og håndbold og kun udendørs, men allerede i 1953 blev der etableret et vintersportsudvalg. Dette udvalg havde til opgave at undersøge mulighederne for at spille håndbold i ridehallen på Dyrehavevej. Der blev også indkøbt to bordtennisborde og i sæsonen 1955/-56 flyttede indehåndbolden til den nybyggede KIF-hal på Tvedvej.

Medlemstilgangen tog rigtig fart i midten af tresserne og i begyndelsen af halvfjerdserne, hvor det især var indendørsaktiviteterne, der dominerede. Ved indførelsen af 7-mandsfodbold i begyndelsen af halvfjerdserne kom der rigtig gang i medlemstilgangen udendørs.

Op gennem halvfjerdserne, firserne og halvfemserne har Kolding Firma Sport stort set kun mærket til medlemsfremgang.

Her ved indgangen til 2007 er det ikke uden en vis stolthed at kunne præsentere en forening med små 5000 aktivitetsmedlemmer, og foreningen er dermed den største forening i Kolding Kommune.

Kolding Firma Sport er derved med til at sætte sit væsentlige præg på den del af idrætten, der kan kaldes motionsidræt. Den idræt, der kan være afløseren for konkurrenceidrætten, når udøveren ikke mere har den store lyst til at træne adskillige timer hver dag for at komme på det bedste hold.

I Kolding Firma Sport kan medlemmerne dyrke aktivitet af næsten enhver art. På programmet er der bl.a. badminton, bowling, fodbold, håndbold, golf, kegler,petanque, gymnastik, livsstilsklub og line-dance.

Der er altså noget for enhver smag og vi er aldrig bange for at forsøge nye aktiviteter, når medlemmerne eller andre har gode ideer.