Julemærkemarchen er altid den første søndag i december.

EN FÆLLES MARCH FOR JULEMÆRKEBØRNENE og mod mobning og mistrivsel

Hvad er bedre end at starte første søndag i december med lidt frisk luft og let motion? Netop - og hvis man samtidig støtter børns kamp for at genfinde glæden og det gode børneliv er der Bingo ! Alt dette bliver muligt over hele landet - også i Kolding med Kolding Firma Idræt og Kolding KFUM Atletik & Motion som arrangører.

I Kolding afvikles Julemærkemarchen med start kl. 10 på Hotel Koldingfjord, Fjordvej 154, 6000 Kolding.

Danmarks første Julemærkesanatorium ved Kolding Fjord.

Det danske julemærke er noget specielt - initieret af postassistent Einar Holbøll. I 1905 blev det besluttet, at anvende overskuddet fra salget af julemærket til opførelse af det første danske julemærkehjem på nordsiden af Kolding Fjord, hvor placeringen gav de tuberkuloseramte børn - der var hjemmets målgruppe – mulighed for adgang til frisk luft, vand og sollys.

I august 1911 åbnede de smukke og næsten slotsagtige bygninger - som i dag rummer Hotel Koldingfjord - som Danmarks første julemærkesanatorium for børn med tuberkulose. Frem til 1960 - hvor Åndssvageforsorgen overtog bygningerne – blev rigtig mange børn kureret for tuberkulose på stedet. I 1990 blev bygningerne indviet som det vi kender i dag – Hotel Koldingfjord.

 

Svend Bjørnbak
Udvalagsformand

BAGGRUND: Julemærkemarchen opstod i 1977, da den Aarhus-baserede Postens Marchforening for allerførste gang arrangerede en march til fordel for Julemærkefonden. I 2016 kunne initiativet således fejre 40-års jubilæum – oveni købet med et rekordstort deltagerantal. Gennem årene er der kommet flere og flere startsteder til – i år er der 66 - og samlet set er der blevet indsamlet over 21 millioner kroner til driften af Julemærkehjemmene.

FAKTA OM JULEMÆRKEFONDEN:

 Hvem: Hvert år får op mod 1.000 børn mellem 7 og 14 år hjælp til et bedre liv på et Julemærkehjem. Børn, der får et ophold på Julemærkehjem, har ofte dårlig livskvalitet, hvor mobning og lavt selvværd fylder meget.

 Hvad: På et Julemærkehjem får børn mod på livet igen. Dagligdagen bygger på motion, sund kost og stærkt sammenhold. Behovet for Julemærkehjemmene er fortsat stort - lige nu venter flere hundrede børn på at få hjælp.

Hvor: Julemærkehjemmene ligger i Roskilde, Skælskør, Ølsted, Kollund og Hobro Læs mere om Julemærkehjemmene på

www.julemaerket.dk.

Sted

Hotel Koldingfjord
Fjordvej 165
6000 Kolding